Obveščamo vas o kritični ranljivosti na VPS strežnikih in gostovanjih, ki uporabljajo Exim poštni strežnik verzije 4.91 in nižje.

Ranljivost omogoča možnost vdora na strežnik preko Exim-a in pridobitev root dostopa ter s tem tudi polnega administracijskega dostopa do vseh strežnikov.

Na DirectAdmin in cPanel ter Plesk strežnikih je že na voljo popravek, ki smo ga namestili vsem uporabnikom, ki imajo pri nas zakupljen paket vzdrževanega VPS gostovanja oziroma Popolne podpore ali 24/7/365 podpore in so njihove verzije operacijskega sistema ter posodobitev to dopuščale, redkim uporabnikom, ki z določenih razlogov še nimajo posodobljenih aplikacij pa bomo individualno poslali dodatne informacije in možnosti nadgradnje.

Za vse ostale uporabnike, ki ne uporabljate vzdrževanih paketov gostovanja ponujamo tudi možnost dogovora oziroma zakupa podpore za dotično nadgradnjo glede na njihovo trenutno stanje - torej pregled sistema in ugotovitev ali je ranljivost prisotna ter tudi odpravljanje le-te v kolikor je možna oziroma podatek o potrebnih korakih za zaščito.

Predvidoma na večini operacijskih sistemov za pregled in posodobitev potrebujemo med 1-2 urami sistemske administracije, kar pomeni enkratni strošek med 50€ in 100€ + DDV - ta je odvisen od operacijskega sistema, morebitne nadzorne plošče, drugih aplikacij in časovnega okna v katerem nadgradnjo opravimo.

Za več informacij ter navodila kako tudi sami preverite ali je vaše VPS gostovanje ranljivo preberite objavo na našem blogu - na povezavi http://blog.si-shell.net/kriticna-ranljvost-v-exim-postnih-streznikih-cve-2019-10149/ kjer smo obširno predstavili težavo in možne rešitve.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko e-pošte ali telefonske podpore.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in še enkrat zagotavljamo, da varnost vaših podatkov jemljemo izredno resno.Friday, June 14, 2019

« Nazaj

Powered by WHMCompleteSolution