Upravljanje z igralnim strežnikom Call Of Duty 2 in RCON toolom

Kako pripraviti server za igranje?

V tem vodiču vam bom predstavil komande, ki jih potrebujemo za upravljanje Call of duty 2 serverja. Server lahko upravljamo na 2 načina, z pisanjem ukazov v konzolo in pa s pomočjo programa, katerega vam zelo priporočam.

 • Na vaš e-mail ste prejeli podatke od serverja. Vsi podatki so zelo pomembni, saj z njimi upravljate server.
 • Kliknite na povezavo do nadzorne plošče
 • V obrazcu client login se prijavite z vašim uporabniškim imenom in pa geslom, ki ste ga prejeli na mail skupaj z ostalimi podatki.


 • Po uspešni prijavi v nadzorno ploščo je čas, da poženemo server in uredimo njegovo ime. Poleg serverja kliknemo puščico za več možnosti. Izberemo edit configs.


 • Kliknemo na rumen kvadratek z svinčnikom (edit)

 • Odpre se nam okno z osnovnimi informacijami serverja. Spremenili bomo samo prva dva polja, ostalo pustimo nespremenjeno. V prvi vrstici imamo komando set sv_hostname "sem vpišite ime vašega serverja". Bodite pozorni, da je pred in za besedilom ". V naslednji vrstici je komanda set scr_motd "sem vpišite pozdravno sporočilo na serverju". Zopet bodite pozorni da je text v ". Ime serverja in pozdravno sporočilo smo uredili, sedaj vse skupaj le še shranimo. Pojavi se opozorilo, obkljukajte obe opciji in potrdite. Server se bo znova zagnal.


 • Sedaj smo spremenili ime serverja. Vrnimo se na osnovno stran nadzorne plošče, kliknimo dashboard. Sedaj je poleg IP naslova vašega serverja še njegovo novo ime. Poleg imena imamo par opcij, in sicer za ustavitev,restart in pa urejanje serverja. Z ustavitvijo in ponovnim zagonom se vse komande, ki ste jih vnesli v server (ime mape, dovoljena orožja, pam mod-i,...) vrnejo nazaj na default.
 • Server smo zagnali, sedaj bi radi dostopali do njega in nastavili način igranja po svoje. Od tukaj naprej imamo 2 možnosti, da komande vpisujemo ročno, ali pa preko programa. Opisal vam bom oba načina. Ponavadi dostopamo do serverjev preko programa xfire. Najdete ga TUKAJ . Namestite program, ustvarite nov račun in se prijavite.

 • Najprej bomo shranili svoj server pod priljubljene. To storite tako, da odprete xfire in na levi strani kliknete na ikono servers.Sedaj kliknite z desnim klikom nekam na prazno polje v xfire-ju. Izberete opcijo add custom IP to favorites


 • V prvem polju izberemo Call of duty 2, nato pod IP naslov in pa PORT vnesemo podatke, ki smo jih prejeli na e-mail. Primer: Server IP: 91.155.124.100:28980 Pod IP naslov vnesemo 91.155.124.100, PORT našega serverja pa je 28980 (številke za dvopičjem). Sedaj le še potrdimo, in naš server je v xfire-ju shranjen pod priljubljene. Na server se povežemo z dvoklikom na shranjen server. POZOR! Če vam javi napako, odprite COD 2 multiplayer, in preverite nastavitve PUNKBUSTERJA, ta mora biti vključen (ON).
 • Informacije serverja smo uredili, tudi igramo lahko. Kako pa spremeniti orožja,načine igranja,mape,.. ?

  Za začetek opišimo, kako to naredimo s pomočjo programa.

 • Namestimo si COD Rcon tool, dobite ga TUKAJ
 • Sedaj moramo ustvariti nov profil z podatki vašega serverja. Kliknite Profiles manager (ikona se nahaja čisto levo zgoraj). Izberete New profile Profile name si izmislite (lahko je vaš nickname,...). Nato vpišete IP serverja, PORT napišete v desni okvirček. Napišete še rcon geslo, ki ste ga prejeli v e-mailu. Kvadratek Name lahko izpustimo. Sedaj kliknemo test connection in če nismo naredili napake, vse skupaj shranimo (pritisnemo Add).


 • Ob zagonu programa zmeraj kliknemo Profiles manager, izberemo svoj profil, nato pa se povežemo z gumbom Connect (zelena kljukica zraven Profile manager).Če ste naredili napako se ne boste povezali na server (preverite IP naslov, PORT, ter RCON geslo vašega serverja!).

 • Kako upravljamo server z programom COD Rcon tool?

  Katere opcije so za nas pomembne? Maps (izberemo mapo),Gametype (izberemo način igranja), general (splošne nastavitve), settings (nastavitev orožja,...)Poglejmo si zavihek General. Najprej kliknemo Retrieve from server.

  Tukaj vam priporočam, da nimate vklopljeno opcijo !! ALLOW DOWNLOAD !!.

  Če je le-ta vklopljena se zna zgodit, da vam "vdrejo" v server in spremenijo vse podatke serverja, vključno z rcon password-om!.

  Zavihek Settings. Po želji nastavimo prijateljski ogenj, posnetek kill-a,opazovanje kot spektator, samodejno izenačevanje igralcev v obeh ekipah,... Po želji lahko nastavimo orožja (zavihek weapons). Za vsako nastavitev kliknemo APPLY,počakamo da se izvršijo komande, kliknemo OK in restartamo server z gumbom za restart na levi strani! Nastavitve so tako shranjene.

 • 18 uporabniku/om je bi članek v pomoč
Vam je bil odgovor v pomoč?

Povezani članki

Streaming igralnega strežnika - vodič

Ta članek vsebuje navodila, kako streamati igralni strežnik pri Si-Shellu. Vodič velja za vse...

Nalaganje in sprememba modov ter map - Call Of Duty 2 in Call of Duty 4

V tem članku vam bomo opisali postopek nalaganja in spremembe modov in map v igrah Call Of Duty 2...

Upravljanje Call Of Duty 2 strežnika v igri - ukazi in nastavljanje PAM moda.

Kako upravljamo server z ukazi v sami igri Call Of Duty 2? Preko xfire-ja (ali katerega...

Powered by WHMCompleteSolution