Prišlo je do vdora v e-pošto oz. pošiljanja masovne neželjene pošte (spam). Kaj moram storiti?

V primeru težav z vdorom in pošiljanjem masovne neželjene pošte sledite naslednjm splošnim navodilom:

- preberite nasvete "Prišlo je do vdora v mojo spletno stran. Kaj moram storiti?" saj je možno, da je prišlo do vdora v spletno stran in pošiljanja preko php mail funkcije (pošiljanje spam-a preko vaše spletne strani). V primeru, da ste reseller oziroma imate pakete za nadaljnjo prodajo, morate takoj suspendirati okuženega uporabnika.

- takoj preverite vse računalnike, preko katerih ste dostopali do elektronske pošte z večimi antivirusnimi programi za viruse ali črve. Ti vam lahko ukradejo gesla. V primeru da shranjujete gesla v brskljalniku ali e-poštnem odjemalcu je velika možnost, da je do vdora prišlo na takšen način.

- ko se prepričate, da vaš računalnik ni (več) okužen, takoj spremenite gesla za dostop do e-pošte ter glavno geslo za dostop do spletnega gostovanja. Gesla ne shranjujte nikamor, temveč si ga zapomnite. Vedno uporabljajte varna gesla, ki vključujejo male/velike črke ter posebne znake, sestavljeni pa naj bodo z vsaj 8 znakov. Nikoli ne uporabljajte besed ali zaporednih števil. 

V primeru, da niste prepričani, ali je do masovnega pošiljanja prišlo preko spletne strani ali preko ukradenega gesla, lahko zaprosite za hiter pregled z naše strani preko podpore. V večini primerov je z logov razvidno, ali je pošta pošiljana preko SMTP (ukradeno geslo) ali preko php() maila (vdor v spletno stran). 

Izredno pomembno je, da težavo razrešite v čimkrajšem času. Masovni SPAM namreč lahko povzroči blacklisto na IPju strežnika ter tako za daljši čas onemogoči pošiljanje in prejemanje pošte vam, vašim uporabnikom ter drugim uporabnikom na strežniku. V primeru vprašanj smo vam na voljo preko podpore.

  • 0 uporabniku/om je bi članek v pomoč
Vam je bil odgovor v pomoč?

Povezani članki

Ne morete pošiljati e-poštnih sporočil in vam strežnik mi javlja napako?

Mnogo ponudnikov blokira port 25, ki se uporablja za pošiljanje pošte, da bi preprečili spam...

Prišlo je do vdora v mojo spletno stran. Kaj moram storiti?

Opazili ste, ali pa smo vas obvestili, da je prišlo do vdora v vašo spletno stran oziroma...

Ne morete dostopati do vaše spletne strani z vašega računalnika?

Najverjetneje je, da je bil vaš IP blokiran. Če si ga želite deblokirati, sledite korakom, ki so...

Kako lahko sami odstranite blokado IP naslova?

V primeru, da ne morete dostopati do vaše spletne strani in ostalih storitev, je povsem mogoče,...

Powered by WHMCompleteSolution