O podjetju


Smo izkušena ekipa IT strokovnjakov, naše podjetje pa je bilo ustanovljeno v letu 2006 z namenom ponujanja zanesljivih in cenovno ugodnih storitev s hitro in učinkovito tehnično podporo. Na domačem trgu smo torej prisotni že več kot 8 let, in v tem času smo si pridobili širok portfelj zvestih strank, ki se vztrajno širi.

Ponujamo vam celovite rešitve, od najmanjših spletnih gostovanj za predstavitvene strani do naprednejših reseller gostovanj za nadaljnjo prodajo, prilagodljivih VPS strežnikov za večje spletne strani in portale ter namenskih strežnikov za najzahtevnejše stranke. Poskrbimo tudi za varne SSL certifikate.

Kot akreditirani registrar domen. SI nastopamo že četrto leto in v letu 2014 presegamo številko skupaj 3700 registracij. Ponujamo vam registracijo vseh popularnih ter manj popularnih domenskih končnic po izredno ugodnih cenah. Osredotočamo se na hitro in učinkovito tehnično pomoč, saj smo dosegljivi 24 ur dnevno, 7 dni v tednu in 365 dni v letu. Nemoteno delovanje storitev zagotavlja 15 hitrih strežnikov z Intel Xeon procesorji in SAS diski, lociranih na treh različnih fizičnih lokacijah po Sloveniji in v tujini.

Preko poveznega podjetja iSERVER d.o.o. ponujamo tudi ugodne najeme namenskih strežnikov, kolokacije ter sistemsko administracijo, prav tako pa se ukvarjamo s prodajo novih in rabljenih strežnikov ter ostale IT opreme.


Podatki o podjetju
iSERVER d.o.o.
Stanetova ulica 7
3000 Celje
Slovenija

ID za DDV: SI96921595
Matična številka: 3700232000

TRR/IBAN: SI56 6100 0001 4472 941 (Delavska Hranilnica d.d.)
SWIFT: HDELSI22

Kontaktni podatki
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Telefon: +386 59 988 588
Zahtevek za pomočVabimo vas, da si ogledate mnenja naših zadovoljnih uporabnikov in preberete več o naši opremi.

Kaj natanko sploh je spletno gostovanje, s čimer se ukvarjamo?

Spletno gostovanje je internetna storitev, katera omogoča posameznikom in organizacijam predstavitev na spletu. Ponudniki spletnega gostovanja so podjetja, katera ponujajo diskovni prostor za gostovanje na strežniku, kakor tudi internetno povezavo. Takšni strežniki so ponavadi locirani v podatkovnih centrih kar imenujemo tudi kolokacija (angl. Colocation). Podjetje Si-Shell.net, spletne storitve svoje strežnike poganja v profesionalnem podatkovnem centru v Ljubljani na hitrih in zanesljivih 200 Mbit optičnih povezavah, strežnikih povezanih z UPS neprekinjenimi napajanji ter generatorji.

Področje storitev spletnega gostovanja se zelo razlikuje. Od najbolj preprostih/ osnovnih spletnih strani in gostovanja majhnih tekstovnih datotek katere se naloži na strežnik preko protokola za prenos datotek (angl. File transfer protocol/FTP) do večjih in zapletenih portalov ter spletnih trgovin. Večina posameznikov in organizacij se odoči za naprednejše spletno gostovanje, ki vam ga lahko ponudimo odvisno od vaših potreb in želja. Paketi spletnih gostovanj lahko močno varirajo. Odvisno je od vsakega posameznika, kakor tudi narave same spletne strani. Manjše spletno gostovanje je ponavadi dovolj za osebne spletne strani. Kompleksne spletne strani pa potrebujejo večje pakete, kateri zagotavljajo podporo za podatkovne zbirke in platforme za razvoj aplikacij (npr. PHP, Java, ASP.Net,...). Pri Si-Shell.net lahko izbirate tako med Linux gostovanji (PHP, mySQL) kot tudi Windows (ASP.Net, MS SQL), tako zagotovijo popolno storitev glede na potrebe strank.

Ponujamo različne vmesnike ali nadzorne plošče za upravljanje spletnega strežnika in namestitev aplikacij (joomla, wordpress,...), ter aplikacij za e-pošto, tako da lahko stranke izbirajo med nadzorno ploščo DirectAdmin, cPanel ali Plesk.


Vrste spletnih gostovanj so različne. Katera je prava za vas?

Free web hosting (Brezplačno gostovanje) - ponujajo nekatera podjetja z omejenimi storitvami, ponavadi z vsiljivim oglaševanjem ter slabo zanesljivostjo

Shared web hosting (Deljeno gostovanje) - spletna stran je postavljena na strežnik, kjer gostujejo tudi druge spletne strani, od nekaj deset do nekaj sto ali tisoč spletnih strani - takšno gostovanje je primerno za manj zahtevne stranke, ki ne potrebujejo posebnih nastavitev. Vse spletne strani si delijo RAM pomnilnik in CPU moč.

Reseller web hosting (Reseller gostovanje) - s tem paketom je mogoče gostovati spletne strani vaših strank brez kupovanja dragih strežnikov. Pri Si-Shell.net enostavno zakupite to vrsto gostovanja, izdelate svoje pakete in kreirate lastne uporabnike, pri čemer imate vi popoln nadzor nad njihovimi podatki in porabo.

Virtual private server (Navidezno zasebno gostovanje - VPS gostovanje) - Strežnik razdeljen na več virtualnih enot. Vsakemu VPS strežniku se dodeli uporaba določenega dela pomnilnika RAM, CPU in HDDja. Ta vrsta gostovanja je primerna za zahtevnejše stranke, ki želijo prilagodljve nastavitve, nadzor nad porabo sistemskih zmogljvosti ter varen in popoln dostop do svojega gostovanja. Si-Shell.net vam omogoča tako Linux kot Windows operacijske sisteme in zagotavlja hitro ter zanesljivo delovanje po izredno ugodnih cenah s 24 urno tehnično podporo.

Dedicated server - (Namenski strežnik) - Strežnik je v lasti podjetja Si-Shell.net, uporabnik papridobi popoln nadzor nad strežnikom (root za linux uporabnike in administrator za windows). Uporabniki lahko torej najamejo celoten fizični strežnik, ki je lociran v podatkovnem centru. Tako omogočimo tudi hitro rastočim ter najzahtevnejšim uporabnikom primerno storitev.

Colocation - (Kolokacija) - Strežnik v lasti uporabnika, kar pomeni da Si-Shell.net kot ponudnik kolokacijskega gostovanja nudi prostor, internet in energijo za strežnik.

Poleg tega lahko poskrbimo tudi za administracijo vseh storitev (managed ali upravljani strežnik) v primeru da stranke nimajo izkušenj z upravljanjem gostovanj ali nastavitvami.

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani soglašate z uporabo piškotkov. Pogoji uporabe.