Zgodovina

Naši začetki segajo v leto 2004, ko se je v Sloveniji splet vedno hitreje razvijal in je bilo pomanjkanje izbire ponudnikov spletnih gostovanj, e-pošta ter IRC pa sta bila primarna načina komunikacije mlajše in starejše generacije spletnih privržencev.

Prvi dve leti smo bili prisotni predvsem kot brezplačni ponudnik spletnega gostovanja vendar smo kmalu ugotovili, da je potreba po zanesljivih in ugodnih paketih več kot prisotna.

Z letom 2006 smo uradno vstopili na splet kot komercialni ponudnik spletnega gostovanja, v naslednjih mesecih pa postopoma širili svojo ponudbo tudi na najem fizičnih in virtualnih strežnikov.

Svoje znanje smo nadgrajevali, širili ekipo in v 13 letih zrasli v resnega in zanesljivega partnerja več kot 2.290 uporabnikom – od manjših, zasebnih uporabnikov, hitro rastočih razvijalcev do srednje velikih in večjih podjetij. Vsi prepoznajo naš trud in korak dlje, ki ga z veseljem storimo za naše cenjene stranke.

Infrastruktura

Naši strežniki so srce našega podjetja, zato zanje dobro skrbimo. Vsa infrastruktura je locirana v Sloveniji, na dveh fizično ločenih lokacijah in sicer na Vojkovi ulici ter Leskoškovi cesti v Ljubljani. Podatkovna centra sta fizično in tehnično varovana, sledita pa vsem varnostnim standardom kot so protipožarna zaščita, primerni klimatski pogoji, neprekinjena napajanja ter varovane strežniške omare.

Uporabljamo izključno preverjene blagovne znamke strojne opreme kot so HP in Cisco, enako pa počnemo s programsko opremo, saj večina naših strežnikih bazira na platformah kot so VMware, Microsoft Windows, Veeam ter Linux.

Našo povezavo zagotavlja več neodvisnih ponudnikov dostopa do interneta, med drugim Telekom, Softnet, Cogent ter Level 3, ki ponujajo povezavo do 1 Gbit ter Arnes SIX (Slovenian Internet eXchange), ki skrbi za nemoteno povezavo s Slovenijo. Vse povezave so redundantno vpete v dvojno mrežno opremo. Smo tudi član združenja RIPE kot LIR in upravljamo z lastnim IP naslovnim prostorom.

Ekipa

Našo ekipo sestavlja 10 sodelavcev in sodelavk, vsak pa je strokovnjak na svojem področju. Od prvega stika tehnične podpore do izkušenih inženirjev. V ekipi imamo tudi programerje, ki so izkušeni na področju diagonostike in reševanja težav ter ozkega grla na strani aplikacij v povezavi s strežniškim okoljem, kar nam omogoča, da uporabnikom pomagamo tudi pri optimizaciji hitrosti in zanesljivosti delovanja njihovih projektov.

Lokacija

Nahajamo se v mestnem središču Celja, kjer v pritličju ločeno skrbimo tudi za posredniško mesto enega najpopularnejših fiksnih in mobilnih operaterjev Telemach, poslovno enoto pa imamo tudi v Bregu pri Litiji.

Naziv podjetja: iSERVER d.o.o.
Sedež: Stanetova ulica 7
3000 Celje
Slovenija
Direktor: Urban Jazbinšek
Matična številka: 3700232000
Davčna številka: SI96921595
Davčni zavezanec: Da:
IBAN: SI56 6100 0001 4472 941 (Delavska Hranilnica d.d.)
SWIFT / BIC: HDELSI22
Telefon: +386 (0)59 / 988 588
E-pošta: info@si-shell.net

Powered by WHMCompleteSolution