Izberite nivo potrjevanja in preverjanja

Osnovna zaščita

Izdan v nekaj minutah, idealno za bloge, socialna omrežja in predstavitvene spletne strani.

Najvišji nivo zaščite & zaupanja

Vključena zelena vrstica v brskalniku ter naziv podjetja ali organizacije, idealno za spletne trgovine.

Zaščita za vse poddomene

Omogoča zaščito neomejenega števila poddomen z enim certifikatom. Rešitev za vse lastnike večih strani na eni domeni.

Kaj je SSL certifikat?

SSL certifikati so osnova za spletno varnost. Uporabljeni so za vzpostavljanje šifrirane povezave in omogočajo varen prenos podatkov med brskalnikom in uporabniškim računalnikom ali napravo ter strežnikom ali spletno stranjo.

  • Vzpostavi varno povezavo med brskalnikom in strežnikom
  • Šifrira komunikacijo in zaščiti občutljive informacije vaših kupcev in obiskovalcev
  • Namesti ključavnico poleg vašega URL naslova v brskalniku
  • Avtenticira identiteto organizacije ali podjetja

Domenski SSL certifikati (Domain Validated – DV) Certifikati so najenostavnejša in najpogostejša vrsta SSL certifikata. EV certifikati prav tako avtenticirajo identiteto podjetja ali organizacije, ki je nosilec certfifikata ter tako ponujajo več zaupanja končnim uporabnikom.

Izboljšajte svoje rangiranje v iskalnikih (SEO)

Vzpostavite zaupanje in spletno varnost za vaše obiskovalce in posel.

Google želi splet narediti varnejši in večji del tega je zagotavljanje dostopa do strani preko varne SSL povezave. Prav zato je dokazano, da spletne strani, ki uporabljajo varno SSL povezavo v iskalnikih rangirajo bolje in višje od tistih, ki je ne.

Za uporabo SSL certifikata je še več razlogov:

Šifriranje občutljivih podatkov

Zavarovanje zasebnosti uporabnikov

Varne spletne transakcije

Aktivacija HTTPS in ikone ključavnice

Dokazovanje pristnosti

Zvišanje SEO uvrstitve

Brskalniki so se spremenili, ne ostanite zadaj

Spletne strani, ki niso prikazane preko HTTPS so sedaj v brskalnikih Google Chrome ter Mozilla Firefox prikazane kot ‘nevarne’ ali ‘not secure’. Ne dovolite, da je vaša spletna stran ena od njih. SSL certifikat dodajte še danes.

Naša ponudba SSL certifikatov

Domenski SSL certifikati DV

19,90€ za 1. leto
za bloge in predstavitvene strani
osnovna zaščita
varnostni pečat

Razširjeni SSL certifikati EV

139,99€ za 1. leto
najvišja stopnja kredibilnosti in zaupanja
V oknu brskalnika je prikazana vizualna ikona ključavnice in podatki o podjetju v podrobnostih SSL
varnostni pečat
Jamstvo do skupno 250.000$

SSL certifikat Wildcard

119,90€ za 1. leto
certifikat, ki zaščiti neomejeno poddomen
osnovna zaščita
varnostni pečat

Pogosta vprašanja

SSL certifikat omogoča šifriranje podatkov na internetu in varen prenos le-teh od spletnega strežnika do brskalnika. S SSL certifikatom vaša spletna stran uporablja https protokol in bo prikazala ključavnico na strani končnih uporabnikov pred vašo domeno. Tako bodo vaši uporabniki vedeli, da je njihova povezava varna.

SSL certifikati so bistveni del spleta. Ne le, da šifrirajo komunikacijo med vašim računalnikom ter strežnikom, kjer je spletna stran locirana temveč tudi ponujajo zagotavljanje, da je spletna stran dejansko to, za kar se predstavlja.

Obstajajo 3 nivoji zagotavljanja varnosti SSL. Domenski certifikati (DV) ter Razširjeni certifikati (EV). Največje razlike med temi vrstami certifikatov so povezane z načinom preverjanja izdajatelja SSL certifikatov (CA), kot so RapidSSL, GeoTrust in Symantec. Višji nivoji certifikata potrebujejo več informacij, ki so pogosto prikazani v naslovni vrstici brskalnika. Razširjeni SSL certifikat (EV) naprimer prikaže naslovno vrstico v zeleni barvi ter izpiše naziv vašega podjetja ali organizacije ter tako povzroči višjo stopnjo zaupanja vaših obiskovalcev.

SSL certifikat za poddomene omogoča enako šifriranje in preverjanje kot ostali SSL certifikati, vendar je hkrati lahko nameščen na neomejenem številu poddomen ene spletne strani. SSL certifikat za poddomene (Wildcard SSL) podpira osnovno domeno (npr. vasadomena.si) ter hkrati tudi njene poddomene. Več informacij

EV ali Razširjeni SSL certifikat je najvišja možna stopnička SSL certifikatov in ponuja več kredibilnosti in pristnosti vaši spletni strani kot drugi certifikati. Poleg lastništva domene se preverja tudi veljavnost podatkov podjetja oziroma organizacije, ki je nosilec SSL certifikata. Zaradi obsežnega preverjanja lahko izdaja takega certifikata traja dlje časa (tudi nekaj dni), saj se preveri, če se navedeni podatki ujemajo s podatki v poslovnih registrih. 

Zaradi tega so priporočena izbira za spletne trgovine in strani, ki obdelujejo občutljive informacije ali transakcije, ter za podjetja, ki želijo svojim strankam posredovati vtis najvišje stopnje zaupanja in varnosti.

Naši SSL certifikati so najbolj priznanih blagovnih znamk v svetu spletne varnosti.