Zakaj je pametno vklopiti Whois zaščito domene?

Podatki o domenah, kot na primer kdo je lastnik posamezne domene, lastnikov e-poštni naslov, telefonska številka in ostali zasebni podatki, so javno dostopni v bazi imenovani WHOIS. Če imate ali želite registrirati domeno, lahko tako s pomočjo WHOIS baze vsak uporabnik interneta vidi več vaših osebnih podatkov.

Če tega ne želite, lahko vklopite storitev WHOIS zaščita, ki vam omogoča zakritje osebnih podatkov pred prikazovanjem v WHOIS javnih bazah. WHOIS zaščita vas poleg zlorabe vaših podatkov ščiti še pred nezaželeno pošto (SPAM), ki se pošilja na naslove, pridobljene iz WHOIS baz.

S Whois zaščito:

  • Preprečite zlorabo vaših osebnih podatkov,
  • Preprečite krajo identitete,
  • Ustavite neželeno (spam) e-pošto in telefonske klice,
  • Odvrnite nepridiprave pred morebitnim nadlegovanjem.

Zaščita zasebnosti je na voljo za večino domenskih končnic (tudi za .si domene).

WHOIS zasebnost lahko pri že registriranih domenah vklopite v vaših uporabniških straneh v meniju Domene ali pa tako, da nam pišete (info@si-shell.net).

Naročilo je možno tudi hkrati z registracijo ali prenosom domene.

Vklopite Whois zaščito

WHOIS zaščita

Skrijte svoje osebne podatke za samo 2,99 € / leto.

Whois zaščito lahko pri že registriranih domenah vklopite v vaših uporabniških straneh v meniju Domene. Poleg vsake domene najdete v stolpcu “Whois zasebnost” tudi gumb za naročilo.

Za vklop nam lahko tudi pišete na: info@si-shell.net

Za podaljšanje velja redna cena 4,99 € / leto

Pogosta vprašanja

SSL certifikat omogoča šifriranje podatkov na internetu in varen prenos le-teh od spletnega strežnika do brskalnika. S SSL certifikatom vaša spletna stran uporablja https protokol in bo prikazala ključavnico na strani končnih uporabnikov pred vašo domeno. Tako bodo vaši uporabniki vedeli, da je njihova povezava varna.

SSL certifikati so bistveni del spleta. Ne le, da šifrirajo komunikacijo med vašim računalnikom ter strežnikom, kjer je spletna stran locirana temveč tudi ponujajo zagotavljanje, da je spletna stran dejansko to, za kar se predstavlja.

Obstajajo 3 nivoji zagotavljanja varnosti SSL. Domenski certifikati (DV) ter Razširjeni certifikati (EV). Največje razlike med temi vrstami certifikatov so povezane z načinom preverjanja izdajatelja SSL certifikatov (CA), kot so RapidSSL, GeoTrust in Symantec. Višji nivoji certifikata potrebujejo več informacij, ki so pogosto prikazani v naslovni vrstici brskalnika. Razširjeni SSL certifikat (EV) naprimer prikaže naslovno vrstico v zeleni barvi ter izpiše naziv vašega podjetja ali organizacije ter tako povzroči višjo stopnjo zaupanja vaših obiskovalcev.

SSL certifikat za poddomene omogoča enako šifriranje in preverjanje kot ostali SSL certifikati, vendar je hkrati lahko nameščen na neomejenem številu poddomen ene spletne strani. SSL certifikat za poddomene (Wildcard SSL) podpira osnovno domeno (npr. vasadomena.si) ter hkrati tudi njene poddomene. Več informacij

EV ali Razširjeni SSL certifikat je najvišja možna stopnička SSL certifikatov in ponuja več kredibilnosti in pristnosti vaši spletni strani kot drugi certifikati. Omogočajo funkcionalnosti kot zeleno vrstico ter prikaz naziva vašega podjetja ali organizacije, kar dokazano vpliva na zaupanje vaših obiskovalcev.